qui som

Som el Joan i la Mireia, els fundadors del dharana. 

Els dos som practicants d’Ashtanga ioga tradicional segons el llinatge de R. Sharath Jois. Ens agrada l’esport, la natura, els animals i viure tranquils des de la plena consciència.

Ens vam conèixer a una classe de ioga; el Joan com alumne i la Mireia com a professora. Des de llavors no hem parat de construir el nostre camí junts. 

Segueix a sota per conèixer la nostra trajectòria.

Mireia Magrans

Professora de Hatha tantra, Vinyasa, Ashtanga tradicional i Yin ioga

Els meus inicis

El ioga va arribar a la meva vida en el 2014, quan vaig començar a treballar en una agència de màrqueting i esdeveniments. Des de la universitat, havia patit estrès i ansietat i l’esport era la vía per combatre aquests episodis. Recordo que una terapeuta em va ensenyar a fer Nadi Sodhana, tècnica de respiració, per pal·liar amb la meva ansietat i sense saber-ho un temps després la practicaria en una classe de ioga. No sabia res sobre el ioga o si més no, tenia una falsa creença, però un dia em van convèncer per a anar a una classe. Recordo que em va impactar la flexibilitat de la professora i la serenitat que irradiava. Vaig sortir d’aquella classe fascinada, encara que una mica frustrada per la meva poca flexibilitat i capacitat de concentració, i vaig decidir incloure una pràctica de ioga a la setmana. Sense saber-ho, en aquell mateix moment va començar el meu camí.

Des de petita havia viscut a Begues, però a l’any i mig de començar amb la pràctica vaig anar a viure a Barcelona ciutat. Allà vaig començar a practicar a Espacio de Yoga amb l’Alejandra Vidal i altres grans professors, estils com Hatha, Vinyasa, Jivamukti i Yin i va ser allà on la meva pràctica es va assentar. Durant aquells anys la meva curiositat i les meves inquietuds van començar a canviar i sense adonar-me’n el ioga es va convertir en el meu refugi.

En el 2019 vaig sentir la crida de viatjar sola i me’n vaig anar al Nepal. Vaig fer un voluntariat, un trekking per l’Annapurna i vaig conèixer de prop la pràctica de Hatha Ioga tradicional, la meditació i el Bhakti Ioga. En tornar d’aquell viatge vaig decidir fer la meva primera formació de professora de ioga amb l’Alejandra Vidal i Eleonora Trani a Espacio de Yoga i va començar l’altre camí; el de transmetre i compartir.

Fi d'un cicle, inici d'un altre

Va ser en el 2020, any de la pandèmia, quan la meva vida va fer un gir de 360. Arran del Covid vaig entrar en un ERTO total en l’empresa on treballava i alhora em va sortir l’oportunitat de fer classes online en una plataforma. Vaig col·laborar amb marques com Oysho, Sprinter i CuerpoMente i a mesura que les restriccions es van anar eliminant vaig començar a fer classes presencials a Espacio de Yoga i a diferents centres. Aquell mateix any vaig conèixer a la Tabata Trejo, mestra autoritzada L2 KPJAYI per Sharath Jois, qui em va iniciar en la pràctica d’Ashtanga ioga tradicional i va transformar la meva sadhana per complet.

En el 2021 vaig deixar definitivament el meu treball de màrqueting per a anar-me’n a viure al Sud-est asiàtic, però les restriccions i l’amor van canviar el meu rumb. Vaig tornar a Begues, el meu poble natal i vaig conèixer al Joan. A finals del 2021 va néixer dharana.

Durant aquests anys m’he bolcat en fer créixer el meu projecte i en seguir formant-me i ara, en el 2024, és el moment per fer el meu primer vitage a l’Índia per a anar a l’arrel i continuar amb el meu creixement personal.

Les meves classes

Amb els anys, la meva pràctica ha anat evolucionant i també les meves classes, sent una mescla de tot el que m’han ensenyat els meus mestres en aquests 10 anys i el que he experimentat jo a través de la meva pràctica. Sóc fidel a mantenir un ensenyament tradicional però adaptat als temps actuals, on a vegades és necessari fer variacions.

Encara que la meva pràctica actual és l’Ashtanga, a l’hora de donar altres classes m’inspiren estils de ioga modern com el Jivamukti, per la seva pràctica enèrgica i devocional, el sistema de Hatha tradicional no dual pel seu aprofundiment en la consciència o el Yin i la seva capacitat d’equilibrar el sistema nerviós.

Joan Alarcón

Entrenador personal i instructor d'Animal Flow L1

L’activitat física i l’esport sempre han estat part de la meva vida, començant pel tennis com a esport principal, i més tard amb futbol sala, bici enduro, esquí, surf, escalada, arts marcials, ioga i animal flow, entre d’altres. 

Sempre he tingut clar que volia estar vinculat al món de l’esport així que vaig decidir formar-me a nivell universitari en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i més tard vaig fer el Màster en Professorat. Tot i així, sentia una manca de capacitats a nivell d’entrenament amb el propi pes corporal i autoconeixement, a més, no m’identificava amb els sistemes d’entrenament tradicionals com el que es desenvolupen als gimnasos. Aquí va començar el meu vincle, fa uns 8 anys, amb l’entrenament funcional, trx, material alternatiu, ioga, animalflow, etc.

També vaig començar a interessar-me en el món de la meditació i tècniques de respiració, com el mètode Whimhof o la tècnica Alexander i la RPG (Reeducació postural Global), totes elles m’han resultat de gran utilitat en el meu creixement personal, millora física i salut mental. A més, arrel de conèixer a la Mireia vaig començar a practicar Ashtanga estil Mysore i desde llavors segueixo una pràctica diaria sota la guia de la Tabata Trejo. 

Els meus inicis van ser exercint de preparador físic per una escola de pàdel i tennis, i paral·lelament com a entrenador personal a un centre de Sant Cugat. Dos anys més tard vaig crear l’empresa Fitathome, amb l’objectiu d’apropar l’activitat física i l’entrenament a la disposició de tothom. Des de llavors la meva vida s’ha enfocat en el meu desenvolupament personal, tant físic com mental, amb la finalitat de poder exercir de guia cap a la resta de persones i poder participar en el seu procés d’autoconeixement, desenvolupament físic i salut. 

Maria Mayans
Professora de Vinyasa ioga

Vaig entrar en contacte amb el ioga mentre estudiava a la universitat, buscant una alternativa a la dansa que havia practicat durant molts anys. Volia seguir connectant amb el meu cos i atreta per la part més física i pels beneficis que tothom deia que tenia el ioga, vaig arribar a una classe de vinyasa.
De seguida vaig connectar amb la pràctica física, però poc a poc vaig anar descobrint altres aspectes del ioga i la pràctica d’asana va anar adquirint un sentit més holístic que s’integrava en la meva vida. La filosofia, el pranayama, la meditació o el bhakti que em permetien aprofundir en mi mateixa i suposaven un camí d’autoconeixement fascinant. Havia començat la meva sadhana, un camí d’aprenentatge infinit. 

A dia d’avui, connecto amb els estils de ioga dinàmics i fluits com el Vinyasa on la sincronització de respiració i moviment és clau. M’agrada quan la pràctica es converteix en una mena de dansa conscient i meditativa. Continuo aprenent cada dia i en la meva pràctica trobo inspiració en estils com l’Ashtanga que ens proposa un camí d’autopràctica, constància i evolució personal o el Jivamukti que inclou mantras, música, respiració i meditació a les classes.

Continuo aprenent dia a dia i a les meves classes intento compartir amb humilitat des de la meva experiència tot allò que a mi m’ha funcionat. A les classes cerco que la pràctica sigui amable per a tothom i s’adapti a cada persona, però a l’hora introduir moments més reptadors que despertin la inquietud de seguir evolucionant.  M’agrada introduir reflexions o conceptes filosòfics que ens facin reflexionar o que puguem aplicar fora del mat a la nostra vida diària.

Hi ha una frase que diu que “quan un ensenya, dos aprenen” i no puc estar més d’acord. Donar classes és una oportunitat d’aprenentatge, de connectar amb altres persones i compartir el camí que cadascú transita amb situacions personals molt diverses, però que s’uneixen en una classe de ioga amb un objectiu comú de benestar i de cuidar-se. L’energia i la complicitat que es genera és meravellosa.