qui som
Som el Joan i la Mireia, els fundadors del dharana.
Els dos som practicants d’Ashtanga ioga i apassionats d’entrenar i fer esport a l’aire lliure. Amants dels animals i agraÏts de poder viure en un entorn tranquil i envoltat de natura.
Ens vam conèixer a una classe de ioga; el Joan com alumne i la Mireia com a professora. Des de llavors no hem parat de construir el nostre camí junts.
Segueix a sota per conèixer la nostra trajectòria.
Mireia Magrans
ROPEC nº56325 - RYT 500 Yoga Alliance
Els meus inicis
El ioga va arribar a la meva vida en el 2014, quan vaig començar a treballar en una agència de màrqueting i esdeveniments. Des de la universitat, havia patit estrès i ansietat i l’esport era la vía per combatre aquests episodis. Recordo que una terapeuta em va ensenyar a fer Nadi Sodhana, tècnica de respiració, per pal·liar amb la meva ansietat i sense saber-ho un temps després la practicaria en una classe de ioga. No sabia res sobre el ioga o si més no, tenia una falsa creença, però un dia em van convèncer per a anar a una classe. Recordo que em va impactar la flexibilitat de la professora i la serenitat que irradiava. Vaig sortir d’aquella classe fascinada, encara que una mica frustrada per la meva poca flexibilitat i capacitat de concentració, i vaig decidir incloure una pràctica de ioga a la setmana. Sense saber-ho, en aquell mateix moment va començar el meu camí.
Des de petita havia viscut a Begues, però entre el 2015 i 2020 vaig viure a Barcelona ciutat i va ser allà on la meva pràctica es va assentar. Vaig començar a aprofundir en el Hatha, Vinyasa, Jivamukti, Yin ioga i, finalment, amb l’Ashtanga estil Mysore quan vaig conèixer a la Tabata Trẹjo. Durant aquells anys la meva curiositat i les meves inquietuds van començar a canviar i sense adonar-me’n el ioga es va convertir en el meu refugi.
En el 2019 vaig sentir la crida de viatjar sola i me’n vaig anar al Nepal. Vaig fer un voluntariat, un trekking per l’Annapurna i vaig conèixer de prop la pràctica de Hatha Ioga tradicional, la meditació i el Bhakti Ioga. En tornar d’aquell viatge vaig decidir fer la meva primera formació de professora de ioga amb l’Alejandra Vidal i Eleonora Trani i va començar l’altre camí; el de transmetre i compartir donant classes a Espacio de Yoga.
Fi d'un cicle, inici d'un altre
Va ser en el 2020, any de la pandèmia, quan la meva vida va fer un gir de 180º. Vaig començar a fer classes online en una plataforma i col·laborar amb marques com Oysho, Sprinter i CuerpoMente i, quan les restriccions es van aixecar, vaig començar a fer classes presencials a diferents centres de ioga.
En el 2021 vaig deixar definitivament el meu treball de màrqueting per bolcar-me en el meu propòsit i a finals d’aquell any, va néixer dharana.
Durant aquests anys m’he bolcat en fer créixer el meu projecte i en continuar formant-me i, en el 2024, viatjo a l’índia per endinsar-me en la cultura i origen del ioga i continuar amb el meu desenvolupament personal.
Les meves classes
Amb els anys, la meva pràctica ha anat evolucionant i també les meves classes, sent una mescla de tot el que m’han ensenyat els meus mestres en aquests 10 anys i el que he experimentat jo a través de la meva pràctica. Imparteixo classes de Hatha tradicional, ioga suau, Vinyasa, Ashtanga estil Mysore i Yin ioga. Sóc fidel a mantenir un ensenyament tradicional però adaptat als temps actuals introduïnt anatomia i biomecànica.
Encara que la meva pràctica actual és l’Ashtanga, a l’hora de donar altres classes m’inspiren estils de ioga modern com el Jivamukti, per la seva pràctica enèrgica i devocional, el sistema de Hatha tradicional no dual pel seu aprofundiment en la consciència o el Yin i la seva capacitat d’equilibrar el sistema nerviós.
Joan Alarcón
COPLEFC nº57329
Sempre he tingut clar que volia estar vinculat al món de l’esport així que vaig graduar-me en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i més tard vaig fer el Màster en Professorat. Tot i això, sentia una manca de capacitats i no m’identificava amb els sistemes d’entrenament tradicionals com el que es desenvolupen als gimnasos. Aquí va començar el meu vincle, fa uns 10 anys, amb l’entrenament funcional, exercicis de mobilitat, TRX, cal·listènia, bodyweight flow, animal flow, entre d’altres.
També vaig començar a interessar-me en el ioga, la meditació i tècniques de respiració, com el mètode Whimhof o la tècnica Alexander i la RPG (Reeducació postural Global), totes elles m’han resultat de gran utilitat en el meu creixement personal, millora física i salut mental.
Els meus inicis en el món laboral van ser exercint de preparador físic per una escola de pàdel i tenis, i paral·lelament com a entrenador personal a un centre de Sant Cugat. Dos anys més tard vaig crear l’empresa Fitathome, i vaig bolcar-me en el meu projecte personal amb l’objectiu d’apropar l’activitat física i l’entrenament a la disposició de tothom. També vaig començar a impartir classes grupals de mobilitat i estiraments i TRX a clubs esportius. Des de llavors la meva vida s’ha enfocat en el meu desenvolupament personal, tant físic com mental, amb la finalitat de poder exercir de guia cap a la resta de persones i poder participar en el seu procés d’autoconeixement, desenvolupament físic i salut.
A finals del 2021 neix dharana i compagino les classes grupals i d’entrenament amb Fitathome, les sessions d’entrenament personal a domicili.
Maria Mayans
Professora de Vinyasa ioga
Vaig entrar en contacte amb el ioga mentre estudiava a la universitat, buscant una alternativa a la dansa que havia practicat durant molts anys. Volia seguir connectant amb el meu cos i atreta per la part més física i pels beneficis que tothom deia que tenia el ioga, vaig arribar a una classe de vinyasa.
De seguida vaig connectar amb la pràctica física, però poc a poc vaig anar descobrint altres aspectes del ioga i la pràctica d’asana va anar adquirint un sentit més holístic que s’integrava en la meva vida. La filosofia, el pranayama, la meditació o el bhakti que em permetien aprofundir en mi mateixa i suposaven un camí d’autoconeixement fascinant. Havia començat la meva sadhana, un camí d’aprenentatge infinit.
A dia d’avui, connecto amb els estils de ioga dinàmics i fluits com el Vinyasa on la sincronització de respiració i moviment és clau. M’agrada quan la pràctica es converteix en una mena de dansa conscient i meditativa. Continuo aprenent cada dia i en la meva pràctica trobo inspiració en estils com l’Ashtanga que ens proposa un camí d’autopràctica, constància i evolució personal o el Jivamukti que inclou mantras, música, respiració i meditació a les classes.
Continuo aprenent dia a dia i a les meves classes intento compartir amb humilitat des de la meva experiència tot allò que a mi m’ha funcionat. A les classes cerco que la pràctica sigui amable per a tothom i s’adapti a cada persona, però a l’hora introduir moments més reptadors que despertin la inquietud de seguir evolucionant. M’agrada introduir reflexions o conceptes filosòfics que ens facin reflexionar o que puguem aplicar fora del mat a la nostra vida diària.
Hi ha una frase que diu que “quan un ensenya, dos aprenen” i no puc estar més d’acord. Donar classes és una oportunitat d’aprenentatge, de connectar amb altres persones i compartir el camí que cadascú transita amb situacions personals molt diverses, però que s’uneixen en una classe de ioga amb un objectiu comú de benestar i de cuidar-se. L’energia i la complicitat que es genera és meravellosa.