estils de ioga

El ioga és una filosofia originada a la Índia amb més de cinc mil anys d’antiguitat. 

El nostre objectiu és preservar la pràctica i l’essència de l’ensenyament tradicional del ioga adaptant-la amb la major saviesa possible al temps, lloc i circumstàncies i, sobre tot, a la necessitat de cada alumne.

Al dharana trobaràs diferents estils de ioga. Descobreix més a baix l’estil que més s’adapta a tu!

Ioga dinàmic on es sincronitza cada moviment amb la respiració.

El Vinyasa Ioga és un estil on ens centrem en fluir d’una postura a l’altre a través de la respiració creant un moviment dinàmic similar al d’una dansa. És ideal per aquelles persones que els hi agrada un ioga més actiu i dinàmic. Cada classe és diferent a l’anterior i hi ha adaptacions per a tots els nivells.

Mètode de ioga dinàmic que segueix una sèrie fixe i progresiva de postures.

Ashtanga ioga és una forma de ioga dinàmic on cada postura està dissenyada amb un número determinat de moviments i respiracions. És una pràctica que genera un calor intens i una suor purificadora que desintoxica i equilibra el cos i la ment. A Dharana es segueix l’estil tradicional de Mysore segons el linatge de R. Sharath Jois, on els alumnes practiquen la seqüència que van aprenent gradualment, al seu ritme i al seu nivell, mentre que el/la professor/a va ajustant i va afegint noves postures a l’alumne.
És imprescindible contactar amb nosaltres abans de començar una classe d’Ashtanga.

Un cop al mes hi ha guiada de la primera sèrie.

Pràctica ideal per iniciar-te en el ioga, repassar fonaments o simplement gaudir d’una pràctica més calmada.

Pràctica lenta i suau on l’objectiu és conduir a la ment a estats de calma i presència, aprendre tècniques de respiració i conèixer les postures bàsiques de hatha ioga. És ideal per a persones principiants, per aquells/es que els hi agrada un ioga més tranquil o bé per a persones que volen repassar fonaments bàsics de la pràctica.

Hatha tantra ioga per connectar amb nivells superiors de consciència.

Les classes de hatha ioga al nostre centre estàn inspirades en el tantra post clàssic de s.XII, un sistema integral que conté cinc pilars: asana (postura), shatkarmas (netejes iòguiques), exercicis respiratoris (pranayama), claus energètiques i gestos (bandha i mudra) i les pràctiques sobre el so (nāda ioga). El propòsit d’aquestes sessions és d’una banda, afavorir el desenvolupament de la propiocepció i la interocepció del cos, així com millorar l’estat físic en general, la flexibilitat, la força, l’equilibri; d’altra banda, conduir a la ment a estats de calma i claredat, en definitiva, facilitar experiències d’integració i connexió.

El Ioga de les sensacions, de la quietud i de la calma.

El Yin Ioga és una barreja de la Medicina China, el hatha ioga i de la ciència occidental on l’objectiu principal és equilibrar les energies sobtils del cos, ment, emocions i espíritu. Una pràctica on ens enfoquem més en què sentim en cada postura que no pas en com s’ens veu. Des d’un punt de vista anatòmic, l’objectiu del Yin ioga és relaxar el cos per traspassar els teixits Yang – els músculs- i arribar als teixits Yin -lligaments, tendons, articulacions, reds de fascia i òssos-. Classe indicada per a persones que busquen un espai de relax i calma i ideal com a complement de pràctiques més intenses com l’Ashtanga o el Vinyasa.

Classes privades de ioga (1 o 2 persones) per a tots els nivells i edats.
Per iniciar-te a la pràctica de ioga o per aquelles persones que ja practiquen però volen avançar en la seva pràctica personal. Són classes per a una o dues persones i s’adapten a qualsevol condició física i/o objectius. Poden realitzar-se al centre o a domicili particular.

Espai per connectar amb el teu ésser.

Classe on connectarem amb la nostra essència a través de diferents tècniques de meditació i respiració (meditació Zen, meditació amb mantres, meditació en moviment etc.). Dirigit per a persones que ja tenen experiència en diverses formes de meditació i per a persones que volen endinsar-se en aquest món amb el propòsit de millorar la seva qualitat de vida.